Välgörenhetsorganisationen har fått pengar för att satsa på Afolfsberg. Och där avser man att stanna, enligt butikschefen Totto Renstig.

Nu ska Erikshjälpen miljonsatsa på unga i Adolfsberg

Publicerad

Erikshjälpen vill vidga sitt sociala engagemang i Adolfsberg, bostadsområdet där organisationen har sin andrahandsbutik. Och det ska ske med hjälp av norska fondpengar.

Den kristna välgörenhetsorganisationen Erikshjälpen har fått 2,5 miljoner kronor från norska Kavlifonden, som varje år delar ut delar av sin vinst till välgörande ändamål.

”Ett område i riskzonen”

Pengarna ska gå till sociala insatser för unga på Adolfsberg.

– Det är långt ifrån det mest utsatta området i staden, men det är ett område i riskzonen. Här finns många människor som lever i utanförskap eller riskerar att göra det, säger Totto Renstig, butikschef i Helsingborgsbutiken.

Under våren ska en person anställas för att leda arbetet, och först i augusti drar det i gång på allvar.

Totto Renstig på Erikshjälpen kan tänka sig en mängd olika insatser för ungdomar – läxhjälp exempelvis.

– Nu ska vi först kartlägga vilka insatser som redan görs för unga. Vi har fina fotbollsplaner på Västergård och redan många samarbetspartners i området, säger han.

Se Totto berätta om sina visioner för området i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.