Drygt ett dygn efter sprängdådet mot polishuset i Helsingborg är avspärrningarna utanför entrén kvar. Foto: Emil Langvad/TT

Ett femtiotal förhör efter sprängningen vid polishuset

Publicerad

Ett tiotal poliser fortsatte under lördagen att jobba med utredningen om den bomb som detonerade vid polishusets entré natten till onsdagen. Ännu är ingen misstänkt gärningsman gripen.

Enligt Skånepolisen är ett tiotal poliser i tjänst på lördagen för att fortsätta arbeta med utredningen kring sprängningen vid Helsingborgs polishus tidigare i veckan.

– 40-50 förhör har hållits efter dörrknackning idag. Vi har också haft trygghetsskapande åtgärder runt om på stan, säger Ewa-Gun Westford, Skånepolisens presstalesperson, till SVT Nyheter Helsingborg, på lördagseftermiddagen.

Detonation vid polishus

”Små, små steg framåt”

Det är ännu för tidigt att dra några slutsatser av utredningsarbetet, enligt Westford.

– Vi har inga uppgifter som vi kan gå ut med i nuläget. Först ska vi bearbeta de uppgifter som vi har fått in. Vi tar små, små steg framåt men har inget avgörande som vi kan gå ut med idag.

Misstänkt gärningsman

Det går inte heller att säga vad polisen hittills haft för nytta av publiceringen av den profilbild, där en person placerar en väska vid polishusets entré i samband med detonationen.

– Det här är en målmedveten person som vet vart han ska. Vi jobbar brett men vi har en tes om att detta är gärningsmannen, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen, om personen på bilden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detonation vid polishus

Mer i ämnet