Eva Rydberg säger hejdå till Fredriksdalsteatern och avslutar med komedin ”Två man om en änka”. Foto: Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Eva Rydberg tar farväl av Fredriksdalsteatern med Nils Poppe-komedin ”Två man om en änka”

Uppdaterad
Publicerad

Efter 28 år tar Eva Rydberg i sommar farväl av den klassiska Helsingborgsinstitutionen Fredriksdalsteatern med komedin ”Två man om en änka”.

Pjäsens huvudroll spelas av Per Andersson, och stycket regisseras av Anders Aldgård, som även har gjort en nybearbetning av texten tillsammans med Andreas T Olsson, enligt ett pressmeddelande.

Spelar glad änka

”Två man om en änka” utspelar sig 1923 på Fredriksdals Herrgård, där den glada änkan Julia Sjölin – som spelas av Eva Rydberg – driver teatersoaréer och är beskyddare av husarregementet på Berga Kasern.

Stycket är ursprungligen en tysk farsoperett från 1914 – som 1983 återupptäcktes av Nils Poppe, som då i stället gjorde en skånsk version av den tyska förlagan.

Drev teatern i 28 år

Eva Rydberg tog 1994 över Fredriksdalsteatern efter Poppe, som då hade drivit friluftsteatern i 28 år. ”Två man om en änka” blir hennes sista föreställning på Helsingborgsinstitutionen, som varje sommar lockar omkring 50 000 besökare.

Vem som ska ta över efter Rydberg är ännu inte klart. I klippet nedan hör du bland annat skådespelaren Adde Granberg kommentera vem han helst vill se på posten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du bland annat höra Adde Malmberg berätta om vad han önskar ska hända med teatern. Foto: Ninni Mikael/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.