Polisen och flera enheter från räddningstjänsten åkte till platsen. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Explosion vid flerfamiljshus i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En sprängning inträffade vid en källarlokal på Hälsingborgsvägen i Landskrona under natten mot tisdag. Flera rutor i huset krossades, men ingen person skadades.

Flera personer i Landskrona larmade SOS efter att en hög smäll hörts över stora delar av staden.

Polisen larmades till lägenhetshuset på Hälsingborgsvägen strax efter klockan 02 tillsammans med flera enheter från räddningstjänsten. På plats kunde de konstatera att något detonerat vid en källarlokal.

– Flera uppringare berättar om en kraftig smäll. På plats konstaterar vi skador på ett fönster på källardörren och på ett fönster i huset, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

Ingen person skadades, men flera boende och grannar blev skärrade.

Ingen hotbild

Enligt polisen finns ingen känd hotbild mot någon person i huset.

– Det är ingen hotbild vad vi känner till inledningsvis. Källaren är troligtvis gemensam och därför är det svårt att koppla till en enskild person. Det är skillnad om det hade varit riktat till en lägenhet, säger Calle Persson.

Smällare eller banger

Huset är ett bostadshus med lägenheter. Det är oklart om sprängladdningen placerats inne i källarlokalen eller utanför.

– Troligtvis är det en kraftig smällare eller banger som detonerat, säger Calle Persson.

Tekniker har under natten gjort en undersökning och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse. Ingen person är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.