Foto: Bengt O Nordin/TT

Falsk polis körde om äkta patrull och greps

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på söndagen greps en man i Ängelholm efter att, med en falsk civilpolisbil med påslagna blåljus, ha kört förbi en riktig polispatrull. Mannen är nu misstänkt för en rad brott.

Polisen har sedan en tid tillbaka haft uppgifter på att en person har kört runt i en falsk civilpolisbil och försökt efterlikna polisen på andra sätt.  Så när polispatrullen mötte en bil med påslagna blåljus blev de misstänksamma och kollade upp registreringsnumret, som också visade sig vara falskt.

– Det här är en bil som gäckat polisen ett tag, det är personer som sett och hört att det finns någon som försöker se ut som en polisbil, säger Ewa-Lotta Hermansson Truedsson på polisen.

När de sedan stoppade bilen visade det sig att mannen som körde inte var polis utan en privatperson. Mannen greps då misstänkt för bland annat föregivande av allmän ställning och vårdslöshet i trafik.

Poliskläder och pepparsprej

I bilen fanns även annan utrustning som skulle ge sken av att han var polis såsom kläder, dessutom hade han pepparsprej. Därför är han även misstänkt för vapenbrott och efter att ha tillverkat de falska registreringsskyltarna ska han även ha gjort sig skyldig till märkesförfalskning.

Det är oklart om någon har blivit lurad av den falska polismannen.

– Om någon misstänker att de har råkat ut för det vill vi gärna komma i kontakt med dem, säger Ewa-Lotta Hermansson Truedsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.