Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åtal närmar sig mot de två tonårspojkar som misstänks för mordet på 16-årige Jakob Hall. Hör föräldrarna Camilla Hall och Jimmy Kastberg berätta om tiden efter mordet i videon ovan. Foto: Simon Melin/SVT

Familjen efter mordet på 16-årige Jakob Hall i Örkelljunga: ”Det är bara tyst”

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av januari knivhöggs 16-årige Jakob Hall till döds i Örkelljunga. Nu närmar sig åtal men familjen lever fortfarande i en mardröm.

Det har nu gått fem månader sedan 16-årige Jakob Hall mördades runt midnatt i Örkelljunga. Mordet skärrade orten där både brottsoffret och de misstänkta förövarna är tonåringar.

– Det är en mardröm att vänta på honom varje dag och veta att han inte kommer hem. Här är det inte längre en massa ungdomar, inget skratt och liv. Ingen som kommer upp och drar torra skämt eller spelar Allan. Det är bara tyst, säger Jakobs mamma Camilla Hall.

16-åring död i Örkelljunga

Kring mordet har det varit flera turer. Snabba gripanden där en tonåring, som först misstänktes för att sedan avskrivas, fick fly orten på grund av hot. Samtidigt slöt samhället upp bakom familjen och Jakob hedrades bland annat genom en bilkortege.

– Stödet från byn och samhället, nära och kära, har varit jättestort, säger Camilla Hall.

Natten till den 14 januari tidigare i knivmördades Jakob Hall i Örkelljunga. Foto: Caroline Martos/SVT

Ska närvara på rättegången

De misstänkta är två pojkar, 15 och 16 år, som har suttit häktade sedan början av februari. Åklagaren väntas väcka åtal måndagen den tionde juni nästan exakt fem månader efter mordet.

Och när väl rättegången startar kommer familjen vara på plats.

– Vi kommer vara där för att de ska se oss. De ska se Jakob och vad de har gjort mot en hel familj, mot ett helt samhälle. Hur de har fördärvat och krossat oss, säger Camilla Hall.

De misstänkta tonårspojkarna nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring död i Örkelljunga

Mer i ämnet