23-årig kvinna hittade gömd kamera på familjens toalett. Bilden är en genrebild. Foto: Arkiv

Familjens upptäckt: hantverkare smygfilmade dem på toaletten

Uppdaterad
Publicerad

Familjen skulle flytta från sin bostad i nordvästra Skåne och hade anlitat en byggfirma för renoveringar. En av hantverkarna gömde då en kamera på familjens toalett och smygfilmade familjens 23-åriga dotter.

Det var den 23-åriga kvinnan som själv upptäckte att det satt en kamera fasttejpad på familjens toalett. Tejpen var av samma typ som hantverkarna använde i sitt arbete. När 23-åringen lämnade toaletten märkte hon hur en av hantverkarna gick in och plockade bort kameran.

Kvinnan meddelade sin familj vilket ledde till att hennes pappa polisanmälde händelsen. När polisen senare gjorde en husrannsakan i hantverkarens bostad hittades en film på hans dator – som visade den 23-åriga kvinnan på toaletten.

Hantverkaren erkänner gärningen och Helsingborgs tingsrätt dömer nu honom för kränkande fotografering. Han döms till dagsböter och ska betala 7 000 kronor i skadestånd till den 23-åriga kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.