Camilla Mårtensson och Carola Olsson jobbade på Findus i många år. Nu har de fått nya jobb. Foto: Linda Ekström/SVT

Systrarna hamnade på samma lager

Uppdaterad
Publicerad

Sist vi träffade Carola Olsson och Camilla Mårtensson var i våras när de gjorde sin sista dag på fabriken. Nu har de hamnat på samma arbetsplats – igen.

Men trots alla år på livsmedelsjätten är det faktiskt första gången som systrarna jobbar ihop.

– Vi har inte slagit ihjäl varandra än, skrattar Carola Olssson.

Findus lägger ner i Bjuv

På Findus var de på olika avdelningar, Camilla Mårtensson i klädförrådet, Carola Olsson på kryddavdelningen.

Nu är de hos samma bemanningsföretag på ett lager i Varalöv utanför Ängelholm.

– Jag började här två veckor innan sista lönen från Findus. Jag packar ordrar, viker returer. Det är enformigt som Findus men jag är van vid det. Jag tycker att det är bra, säger Camilla Mårtensson.

Läs mer: 50-tal Findusanställda utan jobb

”Sökt massa jobb”

Jobbet på bemanningsföretaget är Camilla Mårtenssons första efter Findus, där hon var anställd i över 30 år. Till Findus kom hon direkt efter gymnasiet.

TV: Se hela inslaget här

I somras testade Carola Olsson på butiksjobb men hade svårt att få ihop till en heltidstjänst. Hon tycker att jobbsökandet har varit tufft.

– Jag har sökt massvis med jobb som inte har gett resultat, säger hon.

Hoppas få stanna

Fortfarande är inga fasta anställningar i sikte, men nu hoppas systrarna få stanna i alla fall ett år hos sin nuvarande arbetsgivare.

I dokumentären Findus Bjuv och ärtorna som sändes den 1 maj i år berättade systrarna om känslorna dagen då de tog farväl av kollegorna på fabriken.

– Findus var vårt andra hem. Det kommer vi aldrig att få någon annanstans. Så som vi hade det där, säger Camilla Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Findus lägger ner i Bjuv

Mer i ämnet