Fler parkeringar i centrum ska gynna cityhandeln

Publicerad

Nu vill nästan alla partier i Helsingborg att man ska utreda vidare om det är möjligt med ett stort parkerings- och cykelgarage i Landborgen.

I förra veckan gick socialdemokraterna ut och berättade att de nu vill veta mer om möjligheterna till ett garage där.

Det enda parti som nu klart säger nej är vänsterpartiet, som istället vill se två mindre parkeringar, en söder och en norr om centrum. Både miljöpartiet och socialdemokraterna har tidigare varit emot garaget i Landborgen, men är nu för att utreda förutsättningarna för det. Socialdemokraterna vill ha fler parkeringar nära centrum för att gynna cityhandeln.

Miljöpartiet är med i den styrande majoriteten sedan valet i höstas. För ett år sedan var de starkt emot ett parkeringsgarage men det nya samarbetet förändrar deras syn i frågan.

Vem som ska driva Landborgsgaraget om det byggs är ännu inte klart och olika alternativ finns för vem som ska stå för byggkostnaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.