Bland de som undertecknat debattinlägget finns förtroendevalde från både vänster och höger, bland annat Jerker Swanstein (M) och Tasso Stafilidis, fd fullmäktigeledamot i Helsingborg.

Tidigare helsingborgspolitiker i protest mot utförsäljningen

Uppdaterad
Publicerad

Tolv tidigare kommunpolitiker i Helsingborg protesterar i dag mot försäljningen av Öresundskraft i ett debattinlägg på Helsingborgs dagblad.

De 12 tidigare politikerna representerar allt ifrån Vänsterpartiet till Moderaterna. Sju av dem har varit förtroendevalda för det borgerliga blocket.

Tillsammans skriver de på hd.se i dag att de inte anser att det är ansvarsfullt att ”kortsiktigt förbättra stadens ekonomi genom illa förankrade utförsäljningar”.

De skriver att de också är bekymrade över hur den planerade folkomröstningen om försäljningen av bolaget har hanterats.

Bland artikelförfattarna står bland annat Jerker Swanstein, före detta ordförande för M i kommunstyrelsen, och Tomas Nordström, före detta S-märkt kommunalråd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer