Tommy Lindén, utredningschef på polisen i Nordvästra Skåne. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen: ”Vi kommer kunna klarlägga vad som har skett”

Uppdaterad
Publicerad

I nuläget sitter en person anhållen misstänkt för mord i Bjuv. Enligt polisen Tommy Lindén så handlar det om en tragisk händelse.

Både polis och åklagare är mycket försiktiga med att kommentera händelserna kring det misstänkta mordet i Bjuv i helgen, då en 40-årig man miste livet.

– Vi håller på att reda ut för tillfället vad det var som hände vid tillfället, säger åklagaren Hans Åkesson.

”Allmänheten behöver inte oroa sig”

Enligt Tommy Lindén så handlar det om en enskild tillställning där ett bråk har uppstått. Det finns ingen anledning för allmänheten eller närboende att oroa sig.

– Vi kommer att kunna klarlägga vad som har skett, säger Tommy Lindén, chef för utredningssektionen på polisen i nordvästra Skåne.

Han bekräftar att offret och den misstänkte mannen är bekanta med varandra sedan tidigare.

”En mycket tragisk händelse”

Den misstänkte gärningsmannen är i 50-årsåldern och är misstänkt för mord på sannolika skäl, alltså den högre misstankegraden.

– Det är en mycket tragisk händelse där flera personer hade en sammankomst och något uppstod som tyvärr slutade i att en person miste livet, säger polisen.

Under onsdagen kommer troligtvis en häktningsförhandling att hållas i Helsingborgs tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.