Farman Ghafoor, till vänster, var med på första pappamötet. Han berättade för Björn Magnusson, till höger, enhetschef inom socialtjänsten, om sin bakgrund. Foto: Leonora Toplica

Föräldragrupp ska hjälpa nyanlända pappor ut på arbetsmarknaden

Uppdaterad
Publicerad

Pappor med utländsk bakgrund i Perstorp, har möjligheten att träffas och prata om vad papparollen innebär i Sverige och om jämlikhet och jämställdhet. Syftet är att de ska ha det lättare att komma in i samhället.

Kommunens projekt heter ”Pappa i det nya landet” och går ut på att hjälpa pappor som kommer från ett annat land att komma in i samhället.

– Vi ska kunna ge information om hur vissa saker fungerar i samhället. Vi har våra värderingar och normer som kan vara svåra att hålla koll på. Därför vill vi hjälpa till så att papporna kan ha bättre förutsättningar att komma in i samhället, säger Björn Magnusson, enhetschef inom socialtjänsten i Perstorp.

Vid fem tillfällen har pappor med utländsk bakgrund i Perstorp möjlighet att träffas och prata om vad papparollen innebär i Sverige. Foto: Leonora Toplica

Under fem träffar kommer papporna att träffas i familjecentralen i Perstorp och samtala.

– Vi pratar om allt från vabb till hur det går till med försäkringskassan, det är frågor som knyter an till föräldraskap och papparollen. Mycket handlar om grunden – har man en självförsörjning, trygg inkomst och fast boende. Att kunna försörja sig själv är en viktig del av ett föräldraskap, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.