Den dömde allsvenske spelaren har under hela förhandlingen nekat till brottet som han nu döms för. Foto: Fanny Berg

Före detta HIF-spelare döms till två års fängelse för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En allsvensk spelare som tidigare tillhört Helsingborgs IF döms nu till två års fängelse för våldtäkt på en 16-årig flicka.

– Det var ungefär det straffet jag yrkade på, säger Petronella Karlsson, åklagare i fallet.

Den före detta HIF-spelaren har varit avstängd från träning och matcher sen HIF fick kännedom om misstankarna som riktats mot honom.

Våldtäkten ska ha ägt rum i slutet av maj i år då den dömde mannen förgripit sig på flickan efter en fest medan hon sov, detta ska ha skett i Helsingborg. Nu döms han alltså till två års fängelse av Helsingborgs tingsrätt.

Åklagaren: Trovärdig berättelse

– Den utsatta kvinnan har lämnat en trovärdig berättelse och detta i kombination med vittnesmål har varit avgörande, säger Petronella Karlsson, åklagare.

Den dömde mannen ska även utvisas och får inte återvända till Sverige på tio år. Han ska också betala skadestånd på 215 000 kronor till flickan.

Mannen har under hela förloppet förnekat gärningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.