Foto: Adam Wrafter /SvD/TT

Försenat förvar i Ljungbyhed ger färre platser

Publicerad

Migrationsverket siktade förra året på att bygga ut förvaren och skaffa nya platser. Men den försenade anläggningen i Ljungbyhed gör att man inte har så många platser som man räknat med.

Förvaren används när polisen eller Migrationsverket bedömer att en person som väntar på att utvisas från Sverige riskerar att hålla sig undan.

Förra året räknade verket med att ordna 150 nya platser, men vid årets slut var det bara 60 nya platser som tillkommit. Den nya anläggningen i Ljungbyhed är nämligen försenad. Den skulle ha öppnat förra året, men kommer inte att bli klar förrän i slutet av april.

Bristen på förvarsplatser kan bland annat leda till att polisen inte kan fatta beslut om att ta personer i förvar, trots att det finns skäl för detta, skriver gränspolisen i ett mail till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer