Både närvaron och betygen på Tycho Braheskolan har förbättrats under terminen enligt rektor Anette Lilja, men det är svårt att säga exakt vad som är anledningen bakom. Foto: Erik Danielsson

Första coronaterminen är slut – så här blev det

Uppdaterad
Publicerad

Rektor och elever kan nu summera distansundervisningen under vårterminen. Även om examensbetygen på Tycho Braheskolan i Helsingborg i flera fall visar gott resultat har det inte bara varit bra för eleverna.

I morgon tar en mycket speciell termin slut för Sveriges gymnasieelever. Det är studentexamen och det senaste halvåret har inneburit både motgångar och lärdomar för elever och lärare.

En del lärdomar kan komma till nytta också när pandemin är över.

Coronastudenten i Helsingborg 2020

– Vi har bland annat lärt oss att det finns små digitala white boards som eleverna kan använda på lektionerna. De gör att lärarna enklare kan få en överblick på hur eleverna ligger till, säger Anette Lilja som är rektor på Tycho Braheskolan.

Betygen har gått upp för Tycho Braheskolans examenselever. Men eleverna har även märkt en annan sida på myntet.

I klippet ovan hör du vad Tycho Brahes elevkårsordförande Loren Sarajlić tycker om distansundervisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronastudenten i Helsingborg 2020

Mer i ämnet