På måndagen finns blommor och tända ljus utanför lägenheten där 23-åringen dog. Foto: Johanna O Jonsson

Fortfarande oklart hur 23-åringen dog

Uppdaterad
Publicerad

Flera boende i det lägenhetshus där en 23-årig man hittades död i lördags säger till SVT Nyheter Helsingborg att de inte hörde någon skottlossning. Polis och åklagare är förtegna om händelsen.

Utanför lägenhetshuset finns en minnesplats med tända lyktor och flera rosbuketter. En bild på den bortgångna 23-åringen står i en vit ram. Någon har satt dit fyra cigaretter och en granne har lagt dit ett kort med texten ”Vila i frid, vem du nu var”.

-Det är oerhört tragiskt att en så ung kille dör, säger en boende i närområdet.

Det var i lördags vid lunchtid som polisen larmades om höga smällar i området. När polisen kom till platsen hittades en man avliden i en lägenhet.

På måndagen är lägenheten avspärrad och enligt grannar så har tekniker varit på plats och gjort undersökningar oavbrutet sedan händelsen.

”Jag hörde ingen skottlossning”

Exakt vad som har hänt vill varken polis eller åklagare uttala sig om, med hänvisning till förundersökningssekretess.

Tungt beväpnade poliser kom till platsen efter att anmälningen om höga smällar hade inkommit.

– Jag var ute med min hund och när jag kom tillbaka stod här flera poliser med AK47:or. Jag blev livrädd, säger en man som bor i lägenhetshuset.

Polisen vill i nuläget inte bekräfta hur mannen dog.

-Initialt så är det en förmodad skottlossning men det är inte klarlagt, säger Åsa Emanuelsson som är polisens presstalesperson.

Men en granne berättar att hon satt ute i solen på gården när händelsen ska ha utspelat sig.

– Jag hörde ingen skottlossning, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.