Mannen i 20-årsåldern hittades död på en parkeringsplats i de södra delarna av Drottninghög. Foto: TT

En anhållen misstänkt för mord – man död efter storbråk i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för mord efter ett storbråk på Drottninghög i Helsingborg. Flera skadades och en man vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador.

– Det är grovt våld som använts, säger polisens pressinformatör Fredrik Bratt.

Polisen larmades vid 20.30-tiden på tisdagen efter att en skadad man i 20-årsåldern hittats på en parkeringsplats i de södra delarna av Drottninghög.

”Grovt våld har använts”

Polis och ambulans tog sig till platsen och kunde snart konstatera att personen var död och att ytterligare fyra personer blivit skadade.

– Det är grovt våld som använts. Några anträffades på platsen och några har själva sökt sig till sjukvården, säger polisens pressinformatör Fredrik Bratt.

01.45 bekräftade polisen att mannen hade hittats död, efter att anhöriga blivit underrättade.

Rubriceras som mord och mordförsök

En man i 20-årsåldern kunde under kvällen eller natten gripas av polis och anhölls senare av en åklagare misstänkt för mord. Det är ännu oklart under vilka former mannen greps.

De skadade männen är mellan 18 och 21 år och har skärskador. De var talbara och fick under natten vårdas på sjukhus. Tre av männen kunde senare lämna sjukhuset men en vårdas fortfarande för sina skador som inte bedöms som livshotande. Händelsen rubriceras som mord i ett fall och de andra fallen som mordförsök. Flera personer har hämtats till förhör.

– Det är för tidigt att säga vad bråket handlade om, säger Fredrik Bratt.

Akuten på lasarettet i Helsingborg spärrades av under tisdagskvällen. Enligt polisen var det för att trygga säkerheten för personal och allmänhet. Avspärrningarna runt akuten hävdes vid midnatt.

Foto: Mikael Nilsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.