Flera män angrep en butiksägare i Landskrona med tillhyggen och slog sönder delar av mannens butik. Foto: André Tajti / Topnews

Gäng slog sönder butik i Landskrona – hotade ägaren

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen blev en butiksägare angripen av ett gäng, som också ska ha slagit sönder hans butik i centrala Landskrona. Gärningsmännen sprang från platsen och körde iväg i flera bilar.

Flera uppringare larmade om bråket runt 18-tiden på torsdagen.

– Flera personer ringde in och berättade att de såg en kille bli angripen av ett gäng, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Inga personskador

Butiksägaren ska inte ha fått några skador i samband med bråket, men hela butiken ska enligt polisen ha blivit sönderslagen. Det finns uppgifter om att gänget ska ha använt sig av tillhyggen.

– Vittnen nämner något som ser ut som baseballträn, säger Evelina Olsson.

De misstänka ska ha sprungit från platsen och sedan kört iväg i flera bilar. Polisen sökte efter gänget och tog in uppgifter från vittnen.

– Vi har fått uppgifter om hur bilarna ser ut, säger Evelina Olsson.

Ingen person är i nuläget gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.