Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sven-Ove Svensson och Elsy Nilsson gick i skolan tillsammans på 1930- och 1940-talet. Förra året återförenades de igen. Hör dem berätta hur mötet var i klippet ovan. Foto: Simon Melin/SVT

Gick i skolan tillsammans i Ramlösa – träffades igen på äldreboende i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Sven-Ove Svensson och Elsy Nilsson växte upp i Ramlösabrunn på 1930- och 1940-talets Helsingborg. Där gick de tillsammans på Köpinge skola, och en dag, många år senare möttes de igen – på äldreboendet Vardaga Pålsjö Park.

Idag är Elsy och Sven-Ove 96 år och senast de sågs var för över 60 år sedan. Och återseendet var en överraskning.

– Jag blev jättepaff, hux flux dök Sven-Ove upp, säger Elsy Nilsson.

Sven-Ove överraskade henne när han stegande in på äldreboendet en dag och att det var just Sven-Ove var det ingen tvekan om. Trots att åren gått.

– Vi kände igen varandra direkt, säger Elsy och Sven-Ove i mun på varandra.

En svunnen tid

I bardomen gick de i samma klass tills de blev tolv år. Sedan blev det olika skolor men de kom att fortsätta att umgås. Elsy gifte sig med Sven-Oves nära vän, Sven-Åke.

– Vi spelade fotboll tillsammans, berättar Sven-Ove Svensson.

De umgicks som gifta par upp till 30-årsåldern men sen kom livet emellan och vännerna skildes åt. Men nu, 60 år senare, fick de alltså ett kärt återseende.

– Jätteroligt! konstaterar båda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.