Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Glädje hos Attendo efter nya beskedet Foto: SVT/Minna Korsgren

Glädje hos Attendo efter nya beskedet

Publicerad

Avtalet med Attendo ska rivas  – så var beskedet före valet. Nu får vårdföretaget en ny chans. Och glädjen stod högt i tak hos anställda och äldre.

En kvalitetsgranskning i våras visade på allvarliga kvalitetsbrister inom den hemvård som Attendo bedriver i Helsingborg sen ett år tillbaka. Inför valet lovade vård- och omsorgsnämndens ordförande Lars Thunberg (KD) därför att avtalet med Attendo skulle rivas.

Men nu har vårdföretaget fått en andra chans. I torsdags beslöt den borgerliga majoriten i nämnden och Sverigedemokraterna att det ska göras en ny kvalitetsgranskning i höst.

Bubbel och glädje

Beslutet väckte glädje hos Attendo, både anställda och äldre firade med tårta och bubbel.

– Beskedet att riva avtalet skapade oro hos alla, säger en lättad Mergim Azemi, birädande verksamhetschef hos Attendo i Helsingborg.

Nu ska det privata vårdboendet ta itu med sin nya handlingsplan för att eliminera bristerna och klara den nya granskningen.

I klippet pågår firandet efter Lars Thunbergs helomvändning i Attendofrågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer