Under lördagen, klockan 13.30 och 16.30, uppträder IFK Helsingborg med isshowen Glitter & glamour på ishallen i Helsingborg. Foto: Tomas Malmberg

Glittershow i ishallen firar in våren

Publicerad

Diskokulan snurrar i taket och musik fyller ishallen. Det har blivit dags för IFK Helsingborgs isshow.

I mer än ett år har de förberett sig. Noga synkroniserade följer konståkarna  på isen varje ton som kommer ur högtalarna.

– Våra isshower som vi har satt upp sen 1990-talet har alltid varit med blandade åldrar. Från våra minsta i skridskoskolan till våra elitåkare, säger Lotta Falkenbäck, konståkningstränare i IFK Helsingborg.

Under fredagen visades showen för skolelever men på kvällen och under lördagseftermiddagen, klockan 13.30 och 16.30, kan allmänheten se den.

Isabelle Paulsson är en av föreningens elitåkare, hon har uppmärksammat att åskådare i olika åldrar gillar olika varianter på isen.

– De mindre barnen tycker det är roligt med snabba piruetter och hopp, medan de äldre mer uppskattar dansmönster och musiken, säger hon.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.