Nicolaiskolan i Helsingborg. Foto: SVT

Grönt pris till Nicolaiskolan i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Nicolaiskolan är bästa gymnasieskolan i Sverige när det gäller hållbarhet. På tisdag får de ett pris från stiftelsen Håll Sverige Rent för sitt arbete.

Vatten som en icke oändlig resurs. Hälsa. Återvinning. Matsvinn. Det är fyra områden som eleverna på Nicolaiskolan arbetar med i år.

– Man kan säga att hållbarhet genomsyrar undervisningen hos oss, säger förstelärare Per Kléen som håller ihop arbetet med hållbarhet på skolan.

Helsingborg

Han berättar också att eleverna är engagerade.

Eleverna har eget råd

–Vi har ett hållbarhetsråd på 12 elever som träffas en gång i veckan och är med och håller i informationskampanjer om klimatpåverkan och andra hållbarhetsfrågor på skolan.

Satsningarna ryms under namnet Grön flagg som är stiftelsen Håll Sverige Rents program för skolor och förskolor som vill arbeta med hållbarhetsfrågor.

Varje år utses vinnare bland gymnasier, grundskolor och förskolor som är anslutna till Grön flagg. I Skåne är 393 skolor och förskolor med – motsvarande 20 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helsingborg

Mer i ämnet