Foto: TT

Grundskola anordnar heldag för integration

Publicerad

En temadag som går genom många av världens hörn, det är ett integrationsprojekt på en grundskola i Åstorp. Dagen ska även leda till att betygen höjs.

På Haganässkolan har över 230 av de 300 eleverna ett annat modersmål än svenska. Vilket gör att det prioriterade arbetsområdet för i år är integation.

– Vår stora utmaning är att hölja elevresultaten och det kommer vi inte att kunna göra om inte eleverna är trygga och har en god relation till föräldrarna och samhället i övrigt, samt språket, säger Göran Hagberg, biträdande rektor.

”Bra och lärorikt”

Under temadagen får eleverna lära sig om länder som också finns representerade bland deras egna skolkamrater. Eleverna får samtidigt jobba över åldersgränserna för att få möjlighet att lära känna yngre och äldre klasser.

– Jag tycker det är väldigt bra och lärorikt, är viktigt att lära sig vilka kulturer det finns på skolan, säger Ariana Ajvazi.

På kvällen är även barnens nära och kära inbjudna till skolan för en rundvisning i de olika klassrummen som har olika tema på olika länder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.