Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här tränar Rishika Jansson och hennes kompisar inför världens största gymnstikevent. Foto: Bernard Mikulic

Rishika från Ängelholm förbereder sig för världens största gymnastikevent

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det full aktivitet på Lingvallen i Ängelholm där cirka 200 ungdomar med funktionsnedsättning har träningsläger. En del är på väg till sitt livs största gymnastikäventyr.

– Här få alla vara med och alla kan vara med. Det ska bli riktigt kul att vara med på Gymnastreadan. Jag har aldrig varit på nåt så stort evenemang tidigare så det blir häftigt att få göra det, säger Rishika Jansson.

Rishika Jansson är 23 år och bor i Ängelholm. Hon är deltagare men också tränare för ungdomar med funktionsnedsättning.

I helgen är det stort träningsläger i Ängelholm. Det är mer än tre månader kvar men de övar för fullt inför världens största gymnastikevent World Gymnaestrada 2023 i Amsterdam med 20 000 deltagare.

– Rishika ställer alltid upp på läger och är vår bästa ledare och entusiast när det gäller att hitta övningar till rullstolar, säger Birgitta Gren, ledare på Alla kan gympa.

– Jag vågar prova alla galna nya idéer, sen går de inte alltid att genomföra med gymnasterna. Därför provar jag alltid först för att ingen ska skada sig, säger Rishika Jansson.

Följ med på träningsläger i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.