Det mesta av kokainet låg gömt bland kläderna i en garderob. Foto: Polisen

Hade ett kilo kokain i garderoben – döms till sju års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man i Helsingborg döms till sju års fängelse för grovt vapenbrott och en kokainhantering i stor omfattning. Narkotikan är värd två miljoner kronor i försäljningsledet.

Den 30 mars gjorde polisen husrannsakan hemma hos mannen. De misstänkte att han hade dopningspreparat. I en garderob och i ett lönnfack ovanför innertaket hemma hos honom hittade polisen mer än ett kilo kokain och en skarpladdad Kalasjnikov med 28 patroner i magasinet.

Omfattande verksamhet

Tingsrätten konstaterar att den stora mängden kokain hanterats på ett yrkesmässigt vis och varit en del i en omfattande verksamhet.

Mannen hävdar själv att han har blivit tvingad av tre andra män att förvara narkotikan och vapnet i sin lägenhet. Men tingsrätten tycker att hans förklaring är osannolik. 

Enligt utredningen skulle narkotikan ha räckt till 20.000 missbrukardoser och ha ett värde i försäljningsledet på omkring två miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.