Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Brandin och Sigrid Langwagen såg Håkan Hellström på Sofiero Slott för tio år sedan – nu är de tillbaka. Hör fler fans berätta om köandet inför kvällens konsert i klippet. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Håkan-fansen har intagit Helsingborg: ”Kul att uppleva lyckan och gemenskapen”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen är det dags för Håkan Hellström att inleda sin Sverigeturné med en utsåld konsert i Helsingborg. De första fansen anlände redan i tisdags, och sedan dess har kön utanför Sofiero Slott växt sig längre och längre.

Trettonåriga Elsa Dahlkvist har varit på plats tillsammans med vännen Astrid Hansson sedan klockan fem på morgonen. Hon kommer själv från Helsingborg, och ska nu få se sin allra första Håkan-konsert.

– Det känns jättebra att han kommer hit, jag blev väldigt glad när jag fick reda på det, säger Elsa Dahlkvist.

Återvänder till Sofiero efter tio år

Håkan Hellström har spelat på Sofiero vid flera tidigare tillfällen, senast 2013. Flera av fansen i kön var med även då.

– För tio år sedan var jag här och köade med min kompis, och min mamma sov i bilen medan vi tältade. Då var jag först i kön, det var väldigt mäktigt, berättar Sigrid Langwagen.

Inför kvällens konsert är Elio Sjöstrand den som har plats nummer ett i kön. Hen har rest från Göteborg, där hen har växt upp med Håkans musik, och har övernattat utanför Sofiero i tre nätter.

– Det känns så speciellt att vara först. Att få köa och hänga med alla vänner är bara ett stort plus, säger hen.

Två fullsatta konsertkvällar

Biljetterna till kvällens konsert tog slut på endast några minuter, och runt 10 000 personer förväntas vara på plats i parken. På grund av det höga trycket görs en extra konsert på lördagen – även den är nästan slutsåld.

Sofiero har inte satt upp några särskilda regler kring köandet, och verksamhetschefen Caroline Lundholm glädjer sig åt att så många redan är på plats.

– Vi tycker det är superfint med så hängivna fans, så vi hoppas att de får en jättefin upplevelse ikväll.

Hör fansen berätta om köandet och förväntningarna inför konserten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.