Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Timmy Andersson har samlat på serietidningar och figurer sedan han var ett barn. Hör honom berätta om hur det hela började i klippet ovan. Foto: Simon Melin/SVT

Timmy fastnade tidigt i spindelnätet – har tiotusentals serietidningar och prylar

Publicerad

Timmy Andersson från Mörarp utanför Helsingborg började samla på serietidningar och figurer när han var ett barn. Nu årtionden senare har han tiotusentals samlarobjekt.

Det hela började tidigt när Timmy var åtta år och började samla på serietidningar, sedan dess har hans intresse vuxit och i lägenheten finns nu tiotusentals samlarobjekt.

– Det är jakten som driver. Det är sällsynt, svårt att hitta, inte så många som samlar på det, säger Timmy Andersson.

Få samlare i Sverige

Han berättar att det finns fyra dedikerade Marvel-tidningssamlare i Sverige och runt tiotalet som samlar på den typen av leksaker. En tuff konkurens som ibland kan leda till avund.

– Det får man tåla, att jag har något som inte han har och han har något som inte jag har. Det är ett måste att man kan retas med varandra.

Fastnat i spindelnätet

Och av alla Marvel karaktärer är det Spindelmannen som är nummer ett.

– Han ser så häftig ut och han är så stark och cool. Han kan krypa på väggar, han har sitt spider-sense och känna fara. Han kan tänka, han är intelligent, plus att han är snäll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.