Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Roberto Giolitti om hjärtstoppet och hur han blev återupplivad av sin vän och av vårdpersonalen. Foto: SVT

Roberto överlevde hjärtstoppet tack vare sin vän

Uppdaterad
Publicerad

Under en padelmatch med kompisar i Landskrona mådde Roberto Giolitti inte bra. Matchen avbröts och på väg hem i sin kompis bil blev han medvetslös. Han har ingått i den stora studien om behandling efter hjärtstopp.

Vi träffas i ett akutrum på Helsingborgs lasarett. Roberto Giolitti har ingått i den stora hjärtstudie som letts av forskare vid Lunds universitet. Han vet inte om han tillhör gruppen i studien som efter sitt hjärtstopp kyldes ner eller inte. Men hans anhöriga tillfrågades om det gick bra att han var med.

– Mitt minne började återkomma efter fem dagar, så de här fem timmarna med vård har jag inga minnen av än idag, säger han.

Blev medvetslös

En novemberkväll 2018 skulle han spela padel med sina vänner. Väldigt snabbt kände han att han inte mådde bra.

– Det uppfattade en kompis till mig och tyckte att vi skulle köra hem. Men nästan direkt i bilen så föll jag i medvetslöshet, berättar Roberto Giolitti.

I klippet berättar han om hjärtstoppet, hur hans vän hjälpte honom och om hur han mår i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer