Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den misstänkte mördaren fångas på en övervakningskamera när han springer från mordplatsen med ett vapen i handen. I videon ovan får du följa hans väg till mordplatsen. Foto: Polisens förundersökning

Här flyr den misstänkte mördaren efter mordet i Hyllinge

Uppdaterad
Publicerad

Fyra skott en morgon i augusti ifjol blev den äldre mannens död. Under onsdagen börjar rättegången mot de personer som misstänks vara inblandade i mordet i Hyllinge.

Strax efter klockan åtta på torsdagsmorgonen den tredje augusti förra året sköts en man i 70-årsåldern ihjäl i Hyllinge, söder om Åstorp, i nordvästra Skåne.

Nu startar rättegången mot de fem personer som står åtalade för att på olika sätt vara inblandade i mordet. En sjätte person står åtalad för grovt skyddande av brottsling.

Misstänkt skytt grips snabbt

Enligt åklagaren är bevisläget mot den misstänkte skytten starkt. Han har erkänt mordet samtidigt som övervakningskameror fångade händelseförloppet. Övriga åtalade nekar till brott.

– Utredningen var snabbt avklarad när det gäller att hitta skytten. Det framgick redan på filmen och han var inte maskerad. Han kunde identifieras och gripas samma dag på kvällen, säger kammaråklagare Kerstin Eriksson.

Dessa står åtalade

  • Man 20-årsåldern, mord och grovt vapenbrott.
  • Man 35-årsåldern, mord, anstiftan till mord.
  • Man 20-årsåldern, mord, anstiftan till mord.
  • Kvinna 40-årsåldern, medhjälp till mord.
  • Man 30-årsåldern, medhjälp till mord.
  • Man 20-årsåldern grovt skyddande av brottsling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.