Amal Ibrahem och Magda Abou Tayyoun har skänkt flera jackor som de hängt upp på ”Wall of Kindness” Foto: SVT

Här kan du skänka en jacka till den som behöver

Publicerad

Under en månad kan den som vill ge bort en jacka, eller den som behöver ta en jacka, göra det på ”Vänlighetens vägg” som nu är uppsatt i Helsingborg.
– Det är kallt och kyligt, det är inte alla som har råd att handla en jacka, säger Magda Abou Tayyoun, som skänkt bort flera jackor som hennes barn vuxit ur.

”Vänlighetens vägg” eller ”Wall of kindness” som den också kallas, har tidigare satts upp i både Malmö, Lund och Kristianstad. Nu är det Helsingborgs tur. På väggen kan privatpersoner skänka och hänga upp vinterjackor – som någon annan med större behov kan hämta upp.

Projektet är ett initiativ från Skåne Stadsmission tillsammans med Helsingborgshem.

– Det kan vara alla möjliga personer som hämtar en jacka, till exempel hemlösa eller familjer med sämre ekonomi. Vår målgrupp är personer som lever i någon typ av utsatthet, säger Alireza Mobasheri som jobbar på Skåne Stadsmission.

”Bra för miljön”

Magda Abou Tayyoun och Amal Ibrahem är två personer som skänkt och hängt upp flera jackor på väggen.

– Jag hoppas det kommer hit folk och hämta dem, det är också bra för miljön, säger Amal Ibrahem.

Väggen kommer finnas på plats på Planteringen i Helsingborg fram till den 15 mars. De jackor som inte hämtas upp från väggen kommer Skåne Stadsmission plocka upp och skänka vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer