Familjen Seger hejar fram Caroline Seger och det svenska landslaget hemma i Helsingborg. Foto: SVT/Cecilia Hedlund

Här följer familjen Seger OS-finalen: ”Har inte kunnat sova”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger har tagit både silver och brons i stora mästerskap men missade guldchansen i OS-finalen mot Kanada.

– Laget har gjort en jättefin insats, de har tagit ett OS-silver, säger Birgitta Seger, mamma.

SVT Nyheter var på plats hemma hos Caroline Segers föräldrar i Helsingborg som med spänning följde den avgörande OS-finalen i fotboll där Sverige mötte Kanada på Tokohama stadion i Tokyo.

– Det är nervöst. Jag har våndats och inte kunnat sova. Magkänslan är att Sverige tar guld och för Caroline skulle det vara det största, säger Birgitta Seger.

Efter drygt en halvtimme gjorde Stina Blackstenius mål och i slutminuterna av första halvlek drog Caroline Seger ett vristskott.

– Samma känsla som hon hade på Gantofta IP, ropar Mikael Seger.

Frustration efter kvitteringen

I andra halvlek kvitterade Kanada på straff efter en VAR-situation.

– Jag tror fortfarande vi är starka. Jag är frustrerad och det kändes inte som straff men det är dömt så det är bara att spela vidare. Jag trodde faktiskt det skulle vara klart efter full tid. Sverige har varit så pass starka, säger Mikael Seger.

Efter en dramatiskt straffavgörande var det till slut Kanada som tog hem OS-guldet – till familjens stora besvikelse.

– Jag tycker inte det känns rättvist. Men laget har gjort en jättefin insats, de har tagit ett OS-silver, säger Birgitta Seger.

– Det var mycket nerver och det syntes när hon klev fram och tog straffen. Det är tungt och kommer ta lång tid att komma över för henne, säger Mikael Seger.

Spelat flest landskamper

Caroline Seger är lagkapten i det svenska damlandslaget och är historisk med att ha spelat flest landskamper i Sverige och Europa.

Det var i Gantofta utanför Helsingborg som fotbollsbanan började där hon spelade i Gantofta IF. Nu spelar den 36-åriga mittbacken i FC Rosengård som 2019 tog SM-guld.

Tillsammans med vänner följer familjen Seger den avgörande OS-finalen i Tokyo. Foto: SVT/Cecilia Hedlund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.