Samlarmarknaden i Helsingborg lockade utställare från flera delar av världen. Foto: Anna GjöresVisa alla (6)
Visa alla (6)

Här säljer leksaksfantasterna sina gamla prylar

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hölls den 56:e samlarmarknaden i Helsingborg.
– Jag har samlat alla möjliga leksaker genom 30 år. Min fru har bett mig sälja av, om jag skulle trilla av pinn i morgon har hon ju ingen aning om vad sakerna är värda, säger Rolf Maier, leksakssamlare från Falköping.

Marknaden som hölls i Friidrottshallen lockade personer från stora delar av Sverige, men också utställare från Frankrike, Tyskland, Finland och Danmark.

Foto: Anna Gjöres

Lars Andersson är arrangör och har organiserat marknaden sedan starten för 30 år sedan. Han har själv ett stort intresse för bilar och båtar – och har samlat i flera år.

Arrangör Lars Andersson. Foto: Anna Gjöres

– Nätet har tagit över mycket, men många åker hit för att vara sociala. Medelåldern är hög, det är mest gubbar som säljer av sina samlingar, säger han.

Foto: Anna Gjöres

Totalt var 125 utställare på plats för att sälja av gamla leksaker. En av dem var Rolf Maier från Falköping.

– Jag har samlat alla möjliga leksaker genom 30 år. Min fru har bett mig sälja av, om jag skulle trilla av pinn i morgon har hon ju ingen aning om vad sakerna är värda. Jag har köpt ny bil och sommarstuga för ”leksakspengar”, säger han.

Rolf Maier, leksakssamlare. Foto: Anna Gjöres

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Helsingborg

Mer i ämnet