I veckan sattes de sista delarna till gång- och cykelbron, som ska knyta samman Oceanpiren med centrala Helsingborg, på plats. Foto: Stina Sandström/SVT

Här sätts sista delarna till bron till Oceanpiren på plats

Publicerad

En cirka 100 meter lång lyftkran behövdes för att sätta de sista delarna på plats av den nya gång- och cykelbron som byggs mellan Occeanpiren och Helsingborgs central.

– Detta är en viktig milstolpe, säger Marie Holmqvist, projektchef.

Den S-formade bron har transporterats i delar till Helsingborg och i veckan har de sista delarna satts på plats. På grund av de tunga brodelarna behövdes en drygt 100 meter lyftkrav användas.

– Vissa delar väger upp till över 60 ton. Det är stora laster och stora avstånd som bitarna ska flyttas så därför behöver vi en väldigt stor kran för att hjälpa till, säger Marie Holmqvist, projektchef.

Bron ska knyta samman den nya stadsdelen Oceanhamnen med Helsingborgs centrala delar och totalt kostar projektet 140 miljoner kronor. I sommar väntas den vara klar och kunna öppna för gång- och cykeltrafikanter.

Se mer och hör projektchefen Marie Holmqvist berätta om brobygget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.