Se Maja Ivarsson och The Sounds spela in sin senaste singel i specialarrangemang med Helsingborgs symfoniorkester. Foto: SVT/Markus Hjortsman

Här spelar The Sounds in nya singeln med Helsingborgs symfoniorkester

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin satte stopp för The Sounds vårturné i USA. I stället öppnades dörren för ett nytt samarbete. I onsdags stod Maja Ivarsson och Felix Rodriguez på konserthusets scen tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester – inför ett tiotal åhörare.

Det är inte ofta Maja Ivarsson och Felix Rodriguez, som båda härstammar från Helsingborg, delar scen med en symfoniorkester. Men corona-pandemin har ändrat på mycket.

Bandets USA-turné har skjutits på framtiden liksom det kommande albumsläppet.

– De hade nya låtar och en inställd turné, så vi frågade om det var intresserade av ett samarbete med Helsingborgs symfoniorkester, säger Ulf Dahlström, pressansvarig på Helsingborg arena och scen.

Nysläppt singel

Dirigenten Jonas Nydesjö fick uppdraget att omvandla bandets senaste singel ”safe and sound” till symfonimusik med stråkar, blås och slagverk. Under onsdagen spelades låten in inför ett tiotal åhörare.

– Vi har en symfoniorkester som är van att arbeta på sitt sätt, och två rockmusiker som arbetar på sina sätt. En jätteutmaning att få ihop förstås. Men jag tycker att vi fick en spännande låt som jag fick stor frihet att tolka, säger Jonas Nydesjö.

Maja Ivarsson medgav att hon hade nerver inför inspelningen.

– Jag är sällan nervös i Sounds-sammanhang, men här är det sådan millimeterprecision. Det känns inte som man kan dölja någonting. Men till sist tycker jag det gick bra.

Skapar digitala kulturupplevelser

Samarbetet sker inom ramen för kulturprojektet Rampljus. Det är en webbsänd programserie som flera nordvästskånska kommuner står bakom.

Den inspelade låten kommer att läggas ut i bandets egna kanaler, liksom på Helsingborgs stads hemsida.

– Syftet är att skapa digitala kulturupplevelser och arbetstillfällen för kulturarbete i dessa tider. Det är just den här typen av samarbeten vi vill hitta, säger Ulf Dahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.