• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är åter friska, meddelar hovet. Foto: Pontus Lundahl/TT

Kungligt besök väntas Helsingborg – kronprinsessan inviger stadsmässan

Uppdaterad
Publicerad

Den 31 maj får Helsingborg kungligt besök. Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia kommer att närvara vid invigningen av stadsmässan H22.

– Kronprinsessan kommer vara den som inviger H22, säger Peter Danielsson (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Senast kronprinsessan besökte Helsingborg var för tre år sedan. Då för att ta del av stadens arbete med hållbarhet och stadsutveckling. Och i samband med besöket åtog kronprinsessan sig att bli beskyddare för H22 City Expo.

– Kronprinsessan är en väldigt engagerad och omtyckt person som brinner för hållbarhet och innovation, säger Peter Danielsson.

Vad betyder det för Helsingborg att drottningen och kronprinsessan besöker stadsmässan?

– Det betyder självklart jättemycket. Dels eftersom de har så starka varumärken men också att det tillhör inte vanligheterna att drottningen och kronprinsessan åker tillsammans. Ofta åker drottningen med kungen och kronprinsessan med prins Daniel eller själv. Så det är kul utifrån den orsaken, säger Peter Danielsson.

Flera invigningar

Även drottningen kommer att hålla i invigningar. Det handlar då om Minnenas och kunskapens trädgård, som är särskilt utformad för personer med kognitiva svårigheter. Drottningen ska även inviga SilviaBo, ett boende som bland annat utvecklats av Stiftelsen Silviahemmet.

– Drottningen har ett starkt engagemang för demensfrågor och hon besöker oss utifrån hennes engagemang men också för att vi ligger långt fram med personer som har demenssjukdomar, säger Peter Danielsson.

Kronprinsessan kommer utöver själva invigningen besöka flera andra programpunkter under sitt besök i Helsingborg.

– Kronprinsessan kommer att besöka staden i två dagar medan drottningen stannar över tisdagen, säger Peter Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.