I dag får ordningsvakterna bland annat även röra sig i stadsparken. Men staden vill att de ska få röra sig på ännu större område. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Helsingborg satsar fyra miljoner på fler ordningsvakter i city

Uppdaterad
Publicerad

Ordningsvakter i Helsingborg får nu röra sig i ett större område. För att skapa trygghet har även vissa parker inkluderats – men Helsingborgs stad vill utöka området ytterligare.

Helsingborg stad är uppdelat i flera bevakningsområden för ordningsvakter. Tidigare har ordningsvakterna bara fått röra sig på ett begränsat område på söder, på tingsrätten och Helsingborgs C.

I videon får du följa med vakterna Alli och Emma som berättar varför det är problematiskt med ett begränsat område.

Utökat bevakningsområde

Området har nyligen utökats och inkluderar bland annat två parker där ordningsvakterna ska bidra till en tryggare miljö, men Helsingborgs stad vill mer.

– Vi vill utöka området så vi kan täcka hela inre staden. Detta handlar om en utökad satsning på fyra miljoner för trygghetsskapande bemanning för att kunna arbeta med trygghet mer sömlöst, säger Christian Orsing (M), ordförande i tryggare Helsingborg.

Ytterligare en del i att öka tryggheten är en app som staden satsat på.

– Med den kan alla som vill rapportera om de känner sig otrygga. Det kan vara på grund av en gatulampa som inte fungerar som den ska, klotter eller om det helt enkelt är stökigt någonstans, säger ordningsvakten Alli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.