Skåningar uppmanas att inte nöjesshoppa i butiker på grund av den ökade smittspridningen av coronaviruset – här kan du höra några Helsingborgare om hur de tänker kring årets julhandel. Foto: SVT/Stina Sandström

Helsingborgare om julhandeln: ”Den glömmer vi”

Publicerad

Samtidigt som förberedelserna inför julhandeln påbörjats uppmanas skåningar att undvika köpcenter och butiker på grund av den ökade smittpridningen av coronaviruset. Här berättar några helsingborgare hur de tänker göra sina köp inför jul i år.

De nya coronaråden att undvika köpcenter och avstå från nöjesshopping var ett hårt slag för många redan hårt drabbade butiker. Restriktionerna gäller till den 17 november men kan förlängas – något som kan innebära ett hårt slag för julhandeln.

– Den glömmer vi. Jag älskar e-handel där det bara är att beställa hem smidigt, säger Eva Edman från Helsingborg.

I klippet ovan kan du höra några helsingborgare om hur de tänker kring julhandeln och hur de planerar att köpa sina julklappar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.