Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Karlsson, ordförande i HIF, tycker att klubben behöver fokusera på mer än bara sportsliga framgångar för att lyckas långsiktigt. Foto: Erik Ragnar Danielsson

HIF:s ordförande: ”Vi behöver sänka målsättningarna”

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg IF höll sig med nöd och näppe kvar i Superettan inför säsongen 2024. Men trots det vill ordförande Fredrik Karlsson skifta fokus i klubben – från kortsiktigt sportsliga till långsiktigt mer strategiska framgångar.

I den sista omgången föll Helsingborgs IF mot Skövde AIK, men platsen i Superettan säkrades tack vare att Jönköping Södra också förlorade sin match.

– Det var välkommet även om vi så klart hade velat vinna vår match. Men nu är det mest en akademisk fråga, det hade fått tabellen att se bättre ut, säger HIF:s ordförande Fredrik Karlsson.

Behöver en ny strategi

Inför kommande säsong ser han att klubben behöver lägga upp en ny strategi för att bryta de senaste årens negativa trend.

– Jag tror inte vi behöver spänna bågen allt för högt utan vi behöver snarare sänka målsättningarna framöver för att få lite mer stabilitet, säger han.

Han menar att motgångarna delvis kan bero på klubbens uppsatta sportsliga mål, och tycker att det är viktigare att hitta en kultur som leder till långsiktiga satsningar.

I det är utveckling och försäljning av spelare en viktig del.

I videon hör du Fredrik Karlsson utveckla tankarna om HIF:s framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.