Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är viktigt att agera, istället för att till exempel bara stå med mobilen och filma”, säger Vidar. Hör honom och Alejandro berätta mer om räddningsinsatsen i klippet. Foto: Josefine Krischausk/SVT

Högstadieeleverna Vidar och Alejandro räddade kvinna från att drunkna i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

Alejandro Diaz Lopez och Vidar Torstensson, båda 15 år, badade vid Klitterhus i Ängelholm när de upptäckte att en äldre kvinna ropade på hjälp. Tillsammans hjälpte de henne att komma in i land.

– Det känns bra att man har räddat ett liv, säger Alejandro Diaz Lopez.

Alejandro, som var ute på bryggan, var den första som hörde skriken. Han berättar att han direkt sprang ned för trappan och ut i vattnet.

– Jag tänkte inte så mycket, jag bara sprang och hjälpte henne, säger han.

När Vidar uppfattade vad som hände bestämde han sig direkt för att hjälpa till. Tillsammans lyckades de bära kvinnan upp på land, medan deras klasskamrater ropade efter ytterligare hjälp.

Hyllats i bygden

Efter insatsen har de fått ta emot hyllningar från familj, vänner och personalen på sin skola.

– På skolavslutningen ropade rektorn upp våra namn, och så fick vi ställa oss upp för att ta emot applåder, säger Vidar Torstensson.

Hör Vidar och Alejandro berätta mer om sin räddningsinsats i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.