Under söndagen hade återvinningscentralen i Helsingborg 1000 besökare på sex timmar. Foto: Leonora Toplica

Högt tryck på återvinningen i coronatider: ”Svårt för folk att hålla avstånd”

Uppdaterad
Publicerad

Återvinningscentralerna i Helsingborg, Höganäs och Ängelholm har fått dubbelt så många besökare sedan coronautbrottet. Under en helg kan det komma upp emot 1000 besökare per dag, vilket orsakar långa bilköer ut med vägen.

– Vi måste sätta begränsningar på hur många som får vara inne samtidigt. Köerna kan vara 300 meter långa, säger Anna-Karin Falkenström, enhetschef på återvinningscentraler på NSR.

Kaos på tippen

Peter Nilsson arbetar på återvinningscentralen i Helsingborg och berättar att det kan vara svårt att hålla sig till Folkhälsomyndighetens direktiv gällande avstånd.

– Det var mycket folk och det blir trångt. Det var svårt att hålla alla på avstånd, vissa blev irriterade för att de inte kom fram till platserna – det var rätt så kaos, säger han.

200 besök i timmen

Under söndagen var återvinningscentralen i Helsingborg välbesökt.

– Vi hade uppemot 200 besökare i timmen, det är ungefär dubbelt så många jämfört med en vanlig helg. Vi uppmanar våra besökare att komma på vardagarna istället, säger Anna-Karin Falkenström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.