Foto: SVT/Minna Korsgren

Hon vill bjuda 150 ensamma på julbord

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har Harriet Kyolaba velat göra skillnad för de ensamma över julhelgen. I år är hon mammaledig och då fanns det ingen ursäkt längre. Nu förbereder hon ett julbord för 150 personer och responsen hos Helsingborgarna har varit överväldigande.

– Det fattas fortfarande en stor gran, många har skänkt en slant, vi har fått kaffe, en gospelkör kommer förbi och sjunger och bäst av allt var när Cina Widlund hörde av sig och erbjöd oss Oxhallen kostnadsfritt, berättar Harriet Kyolaba.

Hon la ut ett inlägg i sociala medier där hon beskrev sin dröm: att få ordna ett julfirande för ensamma. I och med det massiva stöd hon mötts av kommer planerna bli verklighet.

Foto: SVT/Minna Korsgren

Den 21:a december på kvällen bjuder hon in. Alla är välkomna men salen tar bara 150 personer. Själv är hon spindeln i nätet och kommer stå för stora delar av förberedelserna på egen hand.

– Vi lägger ingen värdering i varför man är ensam, tidigare år har jag skyllt på att jag jobbat och inte haft tid och inte vågat men nu äntligen blir det här av, berättar Harriet Kyolaba.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.