Foto: Simon Melin/SVT

Hör gymnasieeleverna om att återvända till klassrummen

Publicerad

På Tycho Braheskolan kommer alla elever vara tillbaka i klassrummen under fredagen. För Helsingborg väntar en upptrappning de kommande veckorna med ambitionen att alla elever ska närundervisas igen. Nu finns en oro för en ökad smittspridning bland ungdomarna.

Eleverna i årskurs tre på Tycho Braheskolan är glada att undervisningen har återvänt till klassrummen.

– Det känns bra, jag tycker att det är lättare att fokusera på lektionerna när man sitter i klassrummet istället för hemma eftersom hemma är det mer distraktioner och svårare att fokusera, säger Alva Wilhelmsson.

Det finns dock även en rädsla bland eleverna att smittspridningen ska öka nu när hela gymnasieskolan ska öppna upp igen.

– Jag tycker att det hade varit bättre om bara vi treor är i skolan och de andra årskurserna varit inne varannan vecka, säger Jonathan Stoltz.

Flexibel planering

Under vecka 14 har allt fler årskurser fått återvända till klassrummet igen och om smittspridningen börjar öka så kommer gymnasieskolorna att fortsätta att undervisa eleverna i årskurs tre i klassrummen, medan eleverna från årskurs ett och två får återgå till att varannan vecka fjärr- och närundervisas.

– Jag tycker att det hade varit bättre att hålla de som går i första och andra ring hemma så som man har gjort tidigare. Att de skiftar varannan vecka med att vara i skolan och hemma. Treorna de som snart går ut, deras prestationer ställs på sin spets nu och det är viktigast, säger Leo Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.