Foto: Erik Simander/TT

Hotade arbetsförmedlare till livet – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En arbetsförmedlare i nordvästra Skåne blev hotad till livet när två personer besökte hans bostad och uppträdde hotfullt. Detta efter att en klient blivit återbetalningsskyldig 12 000 kronor till Försäkringskassan.

Den återbetalningsskyldige mannen skickade två andra personer till arbetsförmedlarens hem. Efter att ha knackat på hans dörr hotade de både hans fru och honom själv. De krävde arbetsförmedlaren på pengar och hotade att döda honom om han inte betalade.

Arbetsförmedlaren förstod att männen var skickade av den återbetalningskyldige mannen eftersom summan på pengarna i båda fallen var 12 000 kronor och att han tidigare varit hotfull mot honom på jobbet.

När frun försökte ta bilder av de båda gärningsmännen riktade de pepparspray mot hennes ansikte.

Döms till fängelse

De båda gärningsmännen döms nu av Helsingborgs tingsrätt för försök till utpressning och olaga hot. Männen döms till sex respektive fem månaders fängelse och skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.