Anna Eberstein och Hugh Grant på Swedish Open i tennis i Båstad sommaren 2014. Foto: TT

Hugh Grant spelar tennis-SM i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Hugh Grant brukar synas på tennisturneringar runt om i världen. Nu tävlingsdebuterar filmstjärnan – i veteran-SM i Båstad.

Grant kommer att spela i klassen herrsingel 60+ och möter i sin första match Ferenc Kovacs från Ödåkra TK. Arrangörerna räknar med visst intresse på grund av den världsberömde deltagaren men påpekar att tävlingen är stängd på grund av coronapandemin.

Inte offentligt

– Detta är inte ett offentligt arrangemang. I dessa pandemitider får vi inte släppa in mer än 50 personer på tävlingsområdet och det kommer först och främst vara spelare och spelarnas familjer som är på plats, säger tävlingsledaren Björn Ekström till Sydsvenskan.

I Båstads Tennissällskap är sportchefen och marknadschefen Henrik Holm inte orolig för att det ska bli för mycket folk.

”50-regeln gäller”

– Vi ska se till så vi sköter oss. Det är 50-regeln som gäller, och det har vi klarat vid andra tävlingar vi haft. Kommer det för många ropar vi i högtalarsystemet att de måste lämna området, säger han till SVT Nyheter.

Hugh Grant är gift med svenska Anna Eberstein sedan 2018. Paret har tre barn tillsammans och brukar tillbringa sina somrar i Torekov, i närheten av Båstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.