I Landskrona samarbetar flera partier med SD

Publicerad

I Landskrona är det flera partier som väljer att samarbeta med Sverigedemokraterna om budgeten. Några som står utanför är Socialdemokraterna.

Samtidigt som Sverigedemokraterna väntas gå kraftigt framåt i valet, väljer riksdagspartierna att inte söka stöd hos partiet för att få igenom sina budgetförslag. Men i kommunpolitiken i Landskrona sker just detta sedan många år. De styrande partierna gör upp med Sverigedemokraterna, som har fått stort inflytande. Något som retar upp Socialdemokraterna i kommunen.

– Sverigedemokraterna står alldeles för långt ifrån vår människosyn och synen på hur man ska kunna bygga ett samhälle, säger Jonas Esbjörnsson (S), oppositionsråd.

Torkild Strandberg (L) kommunstyrelsen ordförande i Landskrona tycker att frågan om att samarbete med SD eller inte börjar bli tjatig. De har varit en del av politiken i 16 år.

– Man kan inte under hur lång tid som helst, när en ny företeelse etablerar sig på den politiska himlen och säga den ska vi inte förhålla oss till, säger Torkild Strandberg (L).

Testa vilka partier som tycker som du! Gör Valkompassen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer