Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hans Fehrnström från Stockholm, en av deltagarna i årets tävling, betygsätter de olika modellerna. Se mer i klippet. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Deltagare från hela landet när modellplanstävling avgörs i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

Årets modelltävling som anordnas av F10 kamratförening och Ängelholms flygmuseum lockade deltagare från hela landet. Totalt deltog 31 personer med ungefär 178 modeller.

Att bygga modeller i form av flygplan, fartyg och landskap är pilligt men också avslappnande tycker de flesta av deltagarna på årets modellplanstävling. Vinnaren röstas fram av deltagare och besökarna själva.

– Oftast vinner stora flygplansmodeller när det inte är domare som bedömer tävlingen, säger Kai-Mikael Jää-Aro som rest till Ängelholm med två kompisar från Stockholm.

Tävlingen pågår under helgen i ett rum intill Ängelholms flygmuseum. Under söndagen korades vinnarna i de olika kategorierna men publikens favorit blev ett JA 37 Viggen byggd av Anders Edblad. Priset för ”best in show” blev Fredrik Håkanssons modellbygge Sleepyhead som visas i videon ovan.

Se modeller av flygplan och landskap i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.