Debatt i fullmäktige på tordagskvällen Foto: SVT

Inget maktskifte i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det avgjort att det inte blir ett maktskifte i Ängelholm. Kommunfullmäktige avslog Alliansen och Miljöpartiets förslag om majoritetsväxling efter en vändning från Stig Andersson (-). Det sittande styret får alltså sitta kvar.

På torsdagskvällen nådde den politiska oron sin kulmen i Ängelholm. På ett extrainsatt fullmäktige avgjordes frågan om ett maktskifte. Efter en dryg timmes debatt avgjordes frågan utan votering.

Under mötet meddelade en känslosam Stig Andersson (-), tidigare Ängelholmspartist och fd. vice kommunalråd att situationen spär på politikerföraktet.

Han tog även tillbaka sitt stöd för Alliansen och Miljöpartiets förslag om ett majoritetsskifte. Han väljer inte heller att bli Moderat som han pratat om tidigare.

– Det är ett beslut som växt fram eftersom och jag känner att jag gjorde fullständigt rätt som drog tillbaka mitt stöd.

Även Sverigedemokraterna ställde sig bakom det sittande styret och yrkade avslag på förslaget om majoritetsväxling.

Nuvarande styret fortsätter

Det här innebar att Alliansen och Miljöpartiet inte längre kunde samla nog många mandat för en majoritetsväxling.

– Det här visar att den politiska cirkusen i Ängelholm fortsätter, säger Robin Holmberg (M).

Det sittande styret blir nu kvar och Lars Nyander (S) får sitta kvar som kommunalråd.

– Det är klart att det känns bra att vi landade i det här men det är ändå en bitter smak i munnen. Det här inget bra för någon av politikerna i Ängelholm.

”Måste ha bättre dialog”

Samtidigt så ser Lars Nyander (S) att det kan fortsätta vara oroligt fram till valet med det fortsatta minioritetsstyret.

– Fram till valet måste vi ha en bättre dialog mellan samtliga partier, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.