Förslag i Landskrona: Ovaccinerade portas från biblioteket

Uppdaterad
Publicerad

Landskrona ligger ganska risigt till när det gäller både spridningen av covid-19 och antalet medborgare som har tagit båda sprutorna. Nu utreds möjligheten att stänga dörren till kommunala institutioner som biblioteket för de ovaccinerade.

Att bara vaccinerade ska ha tillgång till kommunala inrättningar som simhall, museum och bibliotek – det utreds nu i Landskrona på uppdrag av kommunalråden från samtliga partier.

Men vad tycker Landskronaborna – är det en bra idé?

I videon ovan kan du höra några tycka till. Och Torkild Strandberg (L) förklarar varför han vill införa begränsningarna.

Landskrona är en av de värst drabbade kommunerna när det gäller smittspridning av corona. Samtidigt är det ganska få landskronabor som vaccinerat sig, sett ur ett Skåneperspektiv.

De får stå för sina val

– Alla måste ta ansvar nu. De som väljer att inte vaccinera sig utan medicinska skäl  får stå för sina val, säger Torkild Strandberg.

Utredaren ska dessutom undersöka möjligheten för kommunen att stötta delar av näringslivet som också vill kräva  vaccinationspass. Och vilka krav kommunen kan ställa på sina anställda när det gäller vaccinationer.

– Dessutom uppmanas nu alla politiker som inte är vaccinerade att inte delta fysiskt i våra möten, säger Torkild Strandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.