Foto: SVT

Isover lägger varsel – 25 tjänster ska bort i Billesholm

Publicerad

Saint-Gobain Isover, tidigare Gullfiber, varslar 25 tjänster i Billesholm. Samtliga tjänster gäller produktionssidan och just nu pågår förhandlingar med facket.

– Det är en väldigt specifik del av produktionen som berörs, som jobbat mot bilindustrin. Scania har varit en stor kund för oss, men de har valt att lämna oss. Detta är resultatet av det, säger vd Martin White.

Saint Gobain Isover har totalt 350 personer anställda i Billesholm, 300 i produktionen och 50 tjänstemän. Varslet gäller produktionsdelen.

– Vad vad vi gör ju nu är att vi sitter i förhandlingar med facket, ur den förhandlingen kommer beslutet hur många tjänster det landar i, säger Martin White.

”Det är riktigt trist”

Enligt vd Martin White har det här varit känt inom företaget en längre tid.

– Det är riktigt trist, vi har oerhört lojala människor inom det här företaget. Men det är ingen överraskning att det här sker just nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.