Stefan Jarl blir på nytt konstnärlig ledare för Lilla filmfestivalen i Båstad. Foto: Adam Ihse/TT

Jarl tillbaka som konstnärlig ledare för Lilla Filmfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Den 2-5 augusti återuppstår Lilla Filmfestivalen på Scala Bio i Båstad, efter att ha tvingats ställa in förra året. Stefan Jarl blir konstnärlig ledare – för andra gången.

– Jag har tackat ja till att ställa Lilla Filmfestivalen i Båstad på fötter igen. Jag ser fram emot ett 21-års-jubileum för Sveriges svar på filmfestivalen i Cannes, säger Stefan Jarl, i ett pressmeddelande. Jarl har varit med sedan starten och är nu i full färd med att planera sommarens program.

Stefan Jarl efterträder Emma Gray Munthe, som nyligen utsågs till konstnärlig ledare för Bergmanveckan på Fårö.

När Bo Widerberg startade Lilla Filmfestivalen 1996 var Stefan Jarl en av filmarna han valde att bjuda in. Det var också Stefan Jarl som såg till att festivalen levde vidare efter Bo Widerbergs bortgång.

Under nio år som konstnärlig ledare valde Stefan Jarl filmer som han tycker är ”jävligt bra, filmer som görs med hjärtat, filmer som har någonting att säga: filmer som också Bosse skulle ha tyckt om”.

Filmerna blev under åren fler, men festivalen har fortsatt i det lilla intima formatet med visningar på biografen Scala i Båstad med mottot ”samtalets och umgängets festival”.

Tidigare konstnärliga ledare:

Bo Widerberg 1996

Stefan Jarl 1997-2005

Ulf Berggren 2006-2014

Emma Gray Munthe 2015-2016

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.